Reclamă
Reclamă

Protestul spontan al piloților TAROM, desfășurat luni, a cauzat pierderi de aproximativ 2,5 milioane de euro pentru companie, potrivit Agerpres. Piloții au protestat din cauza condițiilor de muncă și a conducerii deficitare, susținând că nu pot zbura din motive medicale.

„Astăzi, piloții au tras un semnal puternic de alarmă, protestând împotriva condițiilor actuale de muncă și a managementului deficitar din companie. Această acțiune este un semnal de alarmă, având în vedere că numeroase aspecte critice, inclusiv cele legate de siguranța pasagerilor, au fost ignorate prea mult timp. (…) Această întrerupere a activității, deși necesară, este regretabilă pentru pasagerii noștri. Înțelegem inconveniențele cauzate și ne exprimăm regretul pentru disconfortul și discontinuitatea pe care le resimt, acesta fiind și unicul motiv pentru care demersurile noastre au apărut în al 12-lea ceas. Acțiunile noastre sunt motivate de dorința de a îmbunătăți siguranța și calitatea serviciilor oferite, asigurând un mediu de lucru sigur și demn pentru echipajul nostru”, se arată în comunicatul remis AGERPRES.

Printre nemulțumiri, angajații TAROM au menționat alimentația necorespunzătoare, uniformele vechi și salariile mici. Aceștia susțin că au semnalat aceste nereguli în ultimele opt luni, pe diverse căi, însă conducerea nu a luat măsuri.

Reclamă

„Această nerespectare a reglementărilor pune în pericol atât sănătatea noastră, cât și siguranța operațiunilor de zbor. Considerăm că este de prisos să justificăm importanța unei alimentații adecvate în acord cu legea în vigoare. Uniformele personalului navigant TAROM, vechi și incomplete, nu respectă standardele de protecție a muncii (Legea 319/2006 și HG 355/2007). Aceasta afectează direct siguranța personalului în timpul operațiunilor și compromite imaginea profesională a companiei. Siguranța la bordul aeronavelor noastre depinde de echipamente corespunzătoare și de condiții de muncă adecvate, ceea ce în prezent nu este garantat”, afirmă piloții.

Piloții nu au fost mulțumiți de discuțiile care s-au purtat luni cu Ministerul Transporturilor.

„Astăzi ne-am angajat în negocieri cu Ministerul Transporturilor, fără rezultate concrete. În loc să se rezolve problemele semnalate, s-a recurs la amânări și amenințări cu înlocuirea personalului cu echipaje de la companii concurente. Această lipsă de acțiune a culminat cu o pierdere financiară semnificativă pentru TAROM. În doar câteva ore de protest, compania a înregistrat pierderi de aproximativ 2,5 milioane de euro, sumă care ar fi fost suficientă pentru a acoperi majorările salariale pe un an întreg. Facem un apel urgent către conducerea TAROM și autoritățile competente să ia măsuri imediate și concrete pentru remedierea problemelor semnalate. Este esențial să se asigure condiții de muncă corespunzătoare, să se respecte legislația privind siguranța și să se ofere beneficii conforme cu standardele industriei, pentru a menține siguranța și profesionalismul operațiunilor noastre”, afirmă sindicatul piloților.

Compania TAROM a anulat luni 10 curse interne și externe din cauza indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor, a anunțat operatorul aerian.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro