Reclamă
Reclamă

Sorin Grindeanu a vorbit marți seara, în exclusivitate la Digi24, despre protestul piloților de la TAROM care au refuzat să zboare luni, și despre situația economică a companiei. Ministrul Transporturilor a spus că „modalitatea” în care piloții au recurs la acest gest „arată lipsă de respect față de pasageri”, chiar dacă revendicările sunt fundamentate.

În ceea ce privește situația economică a TAROM, Grindeanu a afirmat că este una „nu foare bună”, și că așteaptă restructurarea pentru care au fost alocați bani de la Comisia Europeană, iar compania „să o apuce, în final, după 15 ani de pierderi, pe un făgaș economic corect”.

Ministrul Transporturilor a declarat: „Această modalitate de protest aleasă nu a putut să fie prevăzută. Nu avea cum să fie prevăzută. Pe viitor, și eu le mulțumesc tuturor părților că aseară au stat până târziu și au picat la o învoială, au semnat un acord, ceea ce este important, dar aș face un apel pe viitor, indiferent de guverne, indiferent de management, să aleagă calea normală și să nu pună pasagerii în situații de acest tip.”

Reclamă

Grindeanu a explicat consecințele economice ale protestului: „Toată această poveste de ieri a costat TAROM peste două milioane de euro. Compania o să plătească așa – pe de o parte se despăgubesc toate biletele pe care oamenii le-au achiziționat, pe de altă parte, în plus, față de aceste bilete trebuie să faci despăgubiri conform unui regulament european, între 200 și 600 de euro, în funcție de distanța pe care trebuia să o parcurgă pasagerul.”

Ministrul a oferit și detalii financiare referitoare la pierderile companiei: „Calculele pe care mi le-au prezentat cei de la TAROM se duc undeva peste două milioane de euro pierdute ieri. Asta însemnând și un milion de euro pe care l-au încasat și trebuie să îl dea înapoi.”

Grindeanu a subliniat dificultatea în care se află compania TAROM: „Noi am primit 100 de milioane de euro, cu eforturi, de la Comisia Europeană, ca un fel de ajutor pentru restructurarea TAROM. Acești bani acolo trebuie să meargă, pentru că TAROM, trebuie să o apuce, în final, după 15 ani de pierderi, pe un făgaș economic corect. Trebuie să încercăm să salvăm compania națională aeriană TAROM.”

Ministrul Grindeanu a concluzionat că protestul nu ar fi trebuit să se desfășoare în acea manieră, deoarece a afectat semnificativ pasagerii și a adăugat că „nu a picat bine toată această poveste venită acum”.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro