Tribunalul Constanța a examinat marți contestația lui Vlad Pascu, acuzat de provocarea unui accident mortal la 2 Mai, care a cerut înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Avocatul inculpatului, Alin Trandafirescu, a subliniat că după opt luni de arest preventiv, consideră o măsură de arest la domiciliu ca fiind rezonabilă. În fața Tribunalului, un grup de tineri, inclusiv studenți la Drept, au protestat cerând dreptate pentru Sebi și Roberta, victimele accidentului.

În urma accidentului din 19 august 2023, doi tineri au decedat și alți trei au fost răniți. Vlad Pascu, care a fugit de la locul faptei, a fost găsit ulterior de autorități în Vama Veche și a fost testat pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. A fost trimis în judecată pentru mai multe acuzații, inclusiv ucidere din culpă și conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Decizia Judecătoriei Mangalia de a menține arestul preventiv pentru Pascu a fost contestată, iar instanța a rămas în pronunțare după evaluarea cazului. Între timp, unii protestatari solicită recalificarea faptelor la omor intenționat, exprimându-și îngrijorarea că un astfel de eveniment tragic ar putea afecta oricine.