Ziua de duminică, 23 februarie, trebuia să fie ziua unor noi proteste de la Bucureşti, organizate împotriva Codului Administrativ. Oamenii vor să protesteze pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să nu accepte propunerea UDMR de a numi limba maghiară a doua limbă oficială în România. Protestul nu a fost aprobat de autorităţi, astfel că organizatorii au făcut o nouă solicitare.

1. Notificare nouă către Primăria București pentru 1 MARTIE. ora 16,30, Palatul Cotroceni: Limba Română, singura limbă oficială în stat!
2. Am fost sunat de Televiziunea Maghiară din Ardeal cu următoarele întrebări: de ce nu sunteți de acord ca limba maghiară să fie a doua limbă oficială în stat? Ați fi de acord cu modificarea Constituției în sensul ca România să nu mai fie stat național, ci multinațional, cu mai multe limbi oficiale? Nu cred că are sens să vă redau răspunsurile mele, le știți bineînțeles. Ce vreau să evidențiez aici, este un mod de gândire, confirmat dealtfel si de numeroasele declarații în acest sens ale liderilor politici maghiari, Gyorgy Frunda spre exemplu, senator UDMR, declarand sec la o post de radio că ,,România nu este stat național”, exprimându-si opinia că sintagma de ,,stat național” ar trebui eliminată din Constituție.
3. Adevărul si Dreptatea sunt la noi. Lupta continuă.
Doamne ajută!”, anunță, pe Facebook, Mihai Sorin Târnoveanu.

Totul a pornit după ce şeful CNCD Asztalos Csaba a declarat mai multe lucruri de interes doar pentru maghiari, printre care şi faptul că România trebuie să introducă limba maghiară drept a doua limbă oficială în stat.

În cadrul unei conferințe de presă Cosmin Teodor Iosub, prim-vicepreședinte al organizației de tineret al Alianței pentru Unirea Românilor și român din Covasna a explicat cum Ungaria este prezentă activ acolo unde statul român a cedat sau a evitat să-și exercite puterea”.

„Dincolo de aceste declarații pe fond adevărate și care dezvăluie o realitate cruntă, interesele cui le reprezintă Asztalos Csaba? În ce calitate a vorbit Asztalos Csaba? A vorbit ca simplu cetățean al României, ca etnic maghiar, ca membru al UDMR sau ca șef al CNCD? Aflat la conducerea CNCD de 15 ani, domnul Asztalos pare să reprezinte mai degrabă interesele statului ungar, decât pe cele ale statului român”, a mai punctat Iosub.

„Codul administrativ este o amenințare la siguranța națională. Cerem președintelui Iohannis să nu promulge acest act normativ. În acest sens, membrii A.U.R. vor fi prezenți la manifestația de duminică, 23 februarie, de la Palatul Cotroceni, organizată de societatea civilă”, a declarat la rândul său George Simion, copreședinte al Alianţei pentru Unire.