Problema defrisărilor ilegale din România nu mai poate fi ignorată sub nici un fel. Românii de pretutindeni devin tot mai conștienți că pădurile patriei lor dispar, iar ei nu acceptă să mai stea să privească acest lucru.

Dacă în țară nu se poate face nimic, românii din Viena au decis să protesteze pentru pădurile tării noastre. Toată mișcarea a fost organizată de Asociația AGENT GREEN, căruia i s-au alăturat alte mii de persoane interesate de această cauza. Acțiunea de protest s-a manifestat sub forma unui marș pe străzile orașului, ei cerând salvarea pădurilor și încetarea defrisărilor.

S-au oprit apoi în fața Ministerului Mediului din Viena, unde au afișat mesajul „SAVE ROMANIAN PRYMARY FOREST” ( trad.rom: Salvați pădurile virgine ale României). Este de precizat faptul că an de an, tot mai multe firme austriece se folosesc de lemnul adus din țara noastră, iar acest lucru este pur și simplu de neacceptat.

Cum a luat amploare această mișcare?

Președintele organizației AGENT GREEN, Gabriel Păun a oferit mai multe detalii. Totul a început în urmă cu o săptămână, când el și un coleg de-al lui au ținut un discurs despre situația defrisărilor din România și felul în care firmele austriece procesează lemnul din țara noastră. În urma unor discuții, s-a ajuns la concluzia că oamenii trebuie să fie informați despre această situație, deoarece milioanele de arbori care dispar din pădurile noastre nu vor mai fi recuperate niciodată.