De când a izbucnit războiul dintre Israel și Palestina, protestele sunt din ce în ce mai dese în întreaga lume.

Mii de oameni își doresc pace și vor ca tensiunile dintre cele două tabere să ajungă la un sfârșit. De data asta, cel mai recent protest a avut loc chiar în Londra, în una dintre cele mai mari gări.

Ieri seară, sute de persoane s-au așezat pe podea în stația centrală din Londra, în jurul orei 18:00, pentru a protesta împotriva invaziei israeliene din Gaza care a provocat mii de decese. Protestatarii țineau pancarte și fluturau steaguri palestiniene, în timp ce strigau într-un singur glas: „Încetarea focului acum!”

Din imaginile surprinse în interiorul gării, se pare că poliția a depus tot efortul pentru a îndepărta protestatarii de la locul cu pricina. Grupul a fost evacuat din gară în jurul orei 19:00, dar protestatarii au continuat să strige.

Poliția Transporturilor a declarat că au arestat cinci persoane

Poliția a precizat anterior că au suplimentat efectitvul din teren pentru a interzice adunările precum cea de la King’s Cross.

Ministrul Transporturilor, Mark Harper, a declarat: „În timp ce dreptul la proteste pașnice este o parte importantă a societății noastre democratice, nu poate fi în detrimentul dreptului altor persoane de a nu fi serios deranjate sau intimidate.”

Șeful adjunct al poliției, Sean O’Callaghan, a declarat vineri:

„Suntem conștienți de o demonstrație planificată la stația King’s Cross mai târziu în această după-amiază, vineri. Respectăm pe deplin drepturile oamenilor de a protesta în mod legal, dar acolo unde credem că acest lucru ar putea provoca o perturbare serioasă a serviciilor feroviare, trebuie să luăm măsuri.”

@skynews A large crowd has staged a sit-in protest at King’s Cross railway station in London calling for a ceasefire in the conflict between #Israel and #Hamas. #protest #kingscrossstation #IsraelHamaswar #ceasefire ♬ original sound – Sky News

În data de 7 octombrie, aproximativ 1.400 de persoane din Israel au fost ucise într-un atac al organizației Hamas, ceea ce a declanșat conflictul actual. Aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice.

Conform declarațiilor Hamas, peste 9.000 de persoane au fost ucise ulterior în Gaza în urma bombardamentelor și invaziei terestre efectuate de Israel.

Protestatarii din Londra au cerut încetarea focului, dar se pare că acest lucru este imposibil, căci Hamas nu ar respecta-o, lăsând astfel israelienii deschiși la un alt atac terorist.