Un american, care vineri seară s-a autoincendiat în fața tribunalului unde avea loc procesul lui Donald Trump legat de dosarul Stormy Daniels, a decedat din cauza rănilor. Maxwell Azzarello, de 37 de ani, a murit la spital, conform raportărilor făcute publice de BBC și poliția din New York.

Înainte de a-și da foc, Azzarello a desfășurat o pancartă cu mesajul: „Trump e în cârdășie cu Biden și ei urmează să dea o lovitură de stat fascistă”. Incidentul a avut loc în timpul primei etape a procesului lui Trump, dedicată selectării juraților.

Alertați prin apel la serviciul de urgență în jurul orei 13:30, serviciile de intervenție au găsit victima în stare critică, aceasta neputând fi salvată de medici. Șeful poliției din New York, Jeff Maddrey, a relatat că tânărul originar din Florida fusese observat „dând târcoale” în zona în care s-a autoincendiat și că avea materiale ce conțineau „teorii ale conspirației”.

Deși nu avea antecedente penale în New York și familia sa din Florida nu era informată despre plecarea lui, Azzarello a făcut drumul în New York săptămâna precedentă, pentru a participa la această acțiune extremă.