Protestele împotriva guvernului din Hong Kong durează de mai bine de 3 luni, iar milioanele de protestanți par că nu vor să renunțe la luptă.

Mulți dintre ei au ales să poarte costume în întregime negre, cu măști care să le ascundă fețele și să îi protejeze împotriva gazelor. Sunt folosite umbrele pe post de scuturi, iar în ultima vreme au fost create anumite mișcări ale mâinilor prin care protestanții aleg să comunice.

Un studiu recent a arătat faptul că mai mult de 60% dintre protestanți au mai puțin de 29 de ani, iar 75 % dintre aceștia au studii superioare. Acest lucru înseamnă că protestul care a început ca o luptă împotriva legii de ex-trădare a Guvernului a devenit un adevărat război, în care tinerii văd ca rezultat un viitor mai bun.

Unul dintre protestanți a declarat: „Mai bine murim în luptă decât să ne sufocăm încet după ce am pierdut-o!”.

Cel mai important pentru ei în acest moment este să fie auziți. Ei nu se tem pentru viața lor, ci se tem mai degrabă pentru viitorul lor în cazul în care mișcarea revoluționară nu reușește.

Deși până acum protestele s-au manifestat în mod pașnic, au existat și evenimente nefericite. Un protestant a fost împușcat săptămâna trecută, iar alții au fost atacați cu gaze lacrimogene și tunuri de apă. Poliția suferă și ea, mulți dintre polițiști fiind atacați, răniți sau stropiți cu acid.