Protest uriaș al românilor din Italia, din cauza restricțiilor cauzate de coronavirus

Membrii ARI şi ai comunităţii româneşti din Italia suferă în aceste ore măsurile restrictive impuse de autorităţi, ca urmare a epidemiei de coronavirus din nordul ţării.

Situaţia este fără precedent atât pentru cei izolaţi în localităţile unde a fost impusă carantina, dar şi pentru restul cetăţenilor care trăiesc în Italia. Sunt depistate frecvent cazuri suspecte, dar sunt şi multe ştiri false, care creează panică, reţelele de socializare fiind principalele surse de informaţii exagerate, răstălmăcite, mistificatoare.

De aceea, în numele membrilor Asociaţiei Românilor din Italia, cerem autorităţilor şi politicienilor din România să nu cadă victime acestor dezinformări şi să manifeste o mai mare responsabilitate în gestionarea urgenţei coronavirus.

În acest context, asistăm în aceste zile la un atac nedemn al fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, la adresa aşa-zisei „diaspora”. În urmă cu ceva timp, domnul Băsescu declara „Suntem celebri pentru tipul ăsta de operaţiune în occident. Românii sunt… au venit acasă, deci au ascultat insistenţele Ťromâni, veniţi acasă!ť şi au început să vină. Am ajuns la densitate suficient de mare de bancomate să fie rentabil să le arunci în aer şi în România. (…) Noi am scăpat de cerşetori, pentru că sunt prin altă parte, dar vor veni acasă, aduceţi-vă aminte ce era în toate intersecţiile Bucureştiului. Păi, nu vedeţi că ei caută pe unii care sunt la a 56-a spargere, păi ăştia s-au antrenat în Londra, Paris, în Marsilia Suntem foarte tari. În spargeri de locuinţe, în bancomate şi în comerţul cu carne vie, prostituţia”.

Prin această declaraţie, Petrov, pune o etichetă tuturor românilor din străinătate, făcându-ne pe toţi infractori periculoşi, în stare să „aruncăm în aer” bănci şi bancomate. Este o infamie pe care o denunţăm cu toată energia şi cu toată repulsia pe care ne-o inspiră personajul. Felul cum mulţumeşte el celor pe care, prin minciuni şi promisiuni, i-a păcălit, pentru a le lua votul, nu poate să suscite alte sentimente.

Lasă un răspuns

Alertă în showbiz-ul românesc! Delia Matache, suspectă de coronavirus

Adriana Bahmuțeanu, reacție surprinzătoare după ce George Burcea a fost prins drogat la volan