Reclamă
Reclamă

Peste 100 de locuitori ai orașului Victoria s-au adunat pentru a protesta împotriva mirosului infernal provenit de la o fabrică de rășini. Protestatarii scandau: „Fără gaze, fără gaze, vrem aer curat!”.

De ani de zile, localnicii îndură acest miros neplăcut ce contaminează solul și aerul. Numeroase sesizări au fost făcute la autoritățile responsabile, dar până acum nu s-a primit niciun răspuns concret.

O locuitoare a orașului a declarat: „Când vin acasă nu pot să țin geamurile deschise de miros. Ginerele meu a crezut că prăjește cineva pește. Nu am știut ce să-i explic copilului ce miros avem. Deci murim cu zile”.

Reclamă

Un alt protestatar a spus: „Afectează în primul rând căile respiratorii, bolile curente, astmul de exemplu”.

Primarul orașului, Camelia Bertea, a afirmat că „Până la ora actuală nu avem niciun răspuns. Am depus numeroase cereri atât către Ministerul Mediului, Ministerul Sănătății, Garda Națională prin Comisariatul General, prin Comisariatul de la Brașov, DSP, peste tot”.

Mirosul neplăcut ar proveni de la o fabrică din oraș. Localnicii s-au confruntat direct cu directorul fabricii, exprimându-și nemulțumirile, dar au plecat fără răspunsuri clare.

Crăciun Marius, managerul fabricii ECOLAB, a declarat: „Am făcut tot ce a fost necesar din punct de vedere al mediului pentru a rezolva cât mai multe probleme de mediu care au fost aici. În continuare vom lucra cu autoritățile de aici și de la Brașov pentru a rezolva oricare ar fi problema”.

Compania americană care operează această fabrică este activă de peste 30 de ani și a fost amendată cu mii de dolari pentru poluarea mediului.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro