Coronavirus nu stârnește doar panica în România, ci și revolta. Zeci de oameni s-au urcat pe terasa unui hotel de Craiova unde au făcut un protest. Hotelul cu pricina face parte dintre cele transformate în centre de carantină instituționalizată.

Aproximativ 40 de persoane au protestat joi la Craiova, acuzând că autoritățile că îi țin sechestrați. Aceștia au fost plasați în carantină dar se pare că nu sunt lăsați să plece acasă deși au trecut cele 14 zile de incubare.

„Astăzi, până în ora 12 trebuia să fim plecaţi acasă toţi. DSP ne pune să sunăm la Poliţie, Poliţia la DSP. Nici unii nu-şi asumă răspunderea”, a spus unul dintre protestatari.

„Ne-au sechestrat!”, a spus un alt bărbat.

DSP Dolj intervine

După ce protestul și nemulțumirile carantinaților din Craiova au devenit publice, DSP Dolj a mers la hotelul cu pricina și au început să facă documentele doveditoare că oamenii au stat în carantină.

Reprezentanții DSP Dolj au declarat pentru Medifax că în cursul zilei de astăzi toate persoanele carantinate în hotelul din Craiova vor pleca acasă. Aceștia susțin că se lucrează la documentele necesare scoaterii din carantină.

„Nu ştiu de ce sunt nemulţumiţi. Ştiu că un număr de persoane care se aflau în carantină în acel hotel trebuie să iasă astăzi din carantină. Am luat legătura cu colegele mele de la Serviciul epidemiologie care mi-au spus că au întocmit avizele epidemiologice şi că, în momentul ăsta sunt transmise către hotel pentru le primi cei care trebuie să plece. (…)S-a aplicat procedura care este afişată pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Toţi care pleacă astăzi sunt asimptomatici şi, conform procedurii, nu se fac teste”, a declarat pentru MEDIAFAX, Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj.