Promisiuni din Horeca! Prețurile nu vor crește!

După săptămâni întregi în care au stat cu lacătul pe ușile localurilor, proprietarii din HoReca așteaptă dată de 15 mai să afle toate detaliile. Pentru că își așteaptă clienții cu mare interes, aceștia sustin că nu și-au propus să majoreze prețurile. Deschiderea restaurantelor însă nu se va face dintr-o dată. Guvernul a anuntat deja prevederile legale pe care antreprenorii din domeniu vor fi nevoiți să le respecte.

Mai exact, unitățile se vor deschide în trei etape, începând cu terasele, unde spațiu ar trebui să fie mai generos. Pentru spațiu interior al restaurantelor proprietarii vor avea obligația să utiizeze doar jumătate din capacitate. Reprezentanții asociațiilor din acest domeniu susțin că sunt conștienți că urmează o perioada mai degrabă de sacrifiu decât de profit. De altfel, aceeași așteptare o au operatorii economici din domeniu pentru întreg anul.

”Din semestrul 3 sperăm că lucrurile să își revină. Clienții vor fi pe buget limitat și se vor uită la fiecare cost.” declara Dragoș Petrescu, președintele HORA, asociația restaurantelor din țara noastră.

Mai mult, cei din horeca susțin că există șanse mari că prețurile chiar să scadă. Asta pentru că puterea de cumpărare va fi mult mai mică, după valul ce a traversat economia. Pe lângă turism, sectorul restaurantelor și cafenelelor a fost lovit în plin de măsurile de prevenție aplicate în ultimele săptămâni. Dacă în cazul localurilor, proprietarii se declara conștienți că urmează un an de sacrificiu, în turism lucrurile stau mai dificil. Touroperatorii și hotelierii au cerut sprijinul statului considerând că măsurile aplicate nu sunt viabile.

 

Lasă un răspuns

Românii au descoperit elicopterul cu 100 de ani în urmă

Vila lui Dorian Popa, atacată de un musafir. Cine a pătruns în casa lui