Prim-ministrul Marcel Ciolacu a făcut declarații importante în cadrul Conferinței Județene a PSD Hunedoara, în legătură cu măsurile fiscale propuse de guvern. Potrivit lui Ciolacu, aceste măsuri nu vor afecta veniturile oamenilor obișnuiți și nu vor fi exagerate.

Ciolacu a subliniat că el personal a renunțat să urmărească știrile despre măsurile fiscale, deoarece consideră că nu este necesar să creeze panică în rândul populației. El a precizat că niciun om de rând nu va fi afectat de aceste măsuri și că este important să existe o echitate socială în implementarea lor.

Ciolacu a evidențiat faptul că PSD trebuie să fie ancorat în principiile sociale democrate europene și că nu mai este momentul pentru comportamentul haiduc.

Ce spune Marcel Ciolacu despre noile măsuri fiscale

În ceea ce privește sistemul bancar al României, Ciolacu a asigurat că măsurile fiscale propuse nu vor conduce la falimentul băncilor. El a menționat că țara noastră are un sistem bancar solid, cu aproximativ 42 de bănci active.

Cu toate acestea, Ciolacu a explicat că România se împrumută la costuri mai mari datorită riscului asociat frontierelor sale și conflictelor regionale.

Ciolacu a subliniat că veniturile excepționale trebuie impozitate pentru o perioadă limitată de timp și că aceasta este o practică responsabilă a guvernului. El a adus în discuție și situația din pandemie și criza energetică, când măsurile adecvate au fost luate pentru a evita inflația și sărăcirea populației.

Marcel Ciolacu a făcut anunțul mult așteptat! Cresc pensiile românilor. Se întâmplă de anul viitor

Ciolacu: Nu vor fi concedieri masive, ci doar o reorganizare a funcțiilor

Un aspect important pe care Ciolacu l-a menționat este legat de măsurile privind funcționarea jocurilor de noroc. El a subliniat că acestea sunt cele mai controversate și că există interese majore și economice în jurul acestui sector.

Șeful guvernului a recunoscut nevoia de reformă fiscală și a promis că în mandatul său va respecta promisiunile făcute.

În privința reformelor din sistemul bugetar, Ciolacu a asigurat că nu vor fi concedieri masive, ci o reorganizare a funcțiilor. El a subliniat importanța competiției și performanței în sistemul bugetar și a menționat că nu este suficient să mergi la serviciu, ci trebuie să fii performant.