Reclamă
Reclamă

Calificarea în optimile Euro 2024 a Georgiei, echipă aflată pentru prima dată la un campionat european de fotbal, va fi răsplătită mai mult decât generos, după ce miliardarul Bidzina Ivanişvili, fost premier al țării, a promis că va premia cu zece milioane de dolari echipa naţională de fotbal, scrie DigiSport.

Partidul Visul Georgian a anunțat că Bidzina Ivanişvili, fondatorul său și fost premier al Georgiei, felicită selecţionata şi a promis banii de la fundaţia sa caritabilă în semn de recunoaştere pentru o „victorie istorică şi de vis” contra Portugaliei (2-0).

Mai mult, Ivanişvili, a cărui avere este estimată la 4,9 miliarde de dolari, a promis o primă de 30 de milioane de dolari dacă Georgia învinge Spania în optimile de finală.

Reclamă

Născut în Georgia, Ivanişvili a făcut avere în Rusia în anii 1990, înainte de a se întoarce acasă şi de a fonda Partidul Visul Georgian în 2011. A câştigat alegerile în 2012 şi a ocupat funcţia de prim-ministru timp de un an, înainte de a se retrage după alegerea unui succesor. Se crede că el exercită în continuare o influenţă asupra partidului de guvernământ, al cărui preşedinte de onoare este.

Deşi Partidul Visul Georgian susține că este pro-occidental şi sprijină aderarea la Uniunea Europeană şi la alianţa militară NATO, atât criticii georgieni, cât şi cei occidentali l-au acuzat de tendinţe autoritare şi pro-ruse.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro