Reclamă
Reclamă

Pentagonul a anunțat luni că va menține programul de rachete nucleare Sentinel, în ciuda costurilor mari, deoarece îl consideră „esențial” pentru securitatea națională a Statelor Unite.

Departamentul american al Apărării a informat că programul Sentinel, care urmărește modernizarea și crearea unui nou sistem de rachete balistice intercontinentale, va costa 140,9 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creștere de 81% față de investiția estimată în 2021.

În ciuda acestei creșteri, Pentagonul a decis ca proiectul să continue, deoarece „este esențial pentru securitatea națională”, se menționează într-un comunicat citat de EFE, potrivit Agerpres. „Nu există alternative (…) care să poată îndeplini cerințele la un cost mai mic”, se adaugă în comunicat.

Reclamă

Persoana responsabilă cu supravegherea studiului de cost, William LaPlante, a adăugat că, deși sunt conștiente că este o cheltuială mare, autoritățile din domeniul intelligence „cunosc și riscurile de a nu moderniza” forțele nucleare americane și de a „nu aborda amenințările reale” cu care se confruntă țara.

Cu Sentinel, SUA încearcă să-și modernizeze capacitățile nucleare terestre pentru prima dată în 60 de ani, amintește EFE.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro