Primăria orașului Bistrița a lansat zilele trecute un proiect intitulat BIKE-SHARING.

Un număr de biciclete a fost achiziționat și a fost pus la dispoziția bistrițenilor, fiind disponibile timp de 4 ore pentru plimbări. Totul funcționează pe baza unei aplicații prin care utilizatorii își furnizează datele și sunt de acord ca după expirarea celor 4 ore, să aducă biciclete din locul de unde le-au luat, într-o bună stare de funcționare.

Inițiativa a fost una bună, demnă de un oraș membru al Uniunii Europene. Cu toate acestea, la doar o zi de la lansare, oamenii nu au apreciat eforturile depuse pentru proiect și au făcut ca acesta să fie suspendat temporar.

Primăria orașului Bistrița a făcut public anunțul pe Facebook, declarând că 10 dintre biciclete au fost returnate cu defecțiuni, iar 3 dintre ele au fost furate. De asemenea, se pare că unele dintre ele nu au circulat neregulamentar, depășind viteza legală admisă și incomodând traficul.

Este un anunț dezamăgitor, având în vedere că proiectul era unul promițător, care se baza pe încrederea fața de cetățeni.

Cu toate acestea, proiectul nu este anulat complet. Un nou sistem urmează să fie implementat. Conform declarațiilor, în momentul în care cineva va dori să foloseasca una dintre biciclete, i se va cere o sumă de bani drept garanție, care îi va fi returnată ulterior.

Comentariile lăsate la anunțul primăriei au fost fie de dezamăgire, fie de încurajare pentru organizatori. Inițiativa lor a fost foarte apreciată, în schimb este mare păcat că oamenii nu au luat în serios acest proiect și au ales să decurgă la fapte necuviincioase.