Ministerul Muncii și Solidarității Sociale din România a lansat un proiect inovator, finanțat cu 4 milioane de euro din fonduri europene, având scopul de a susține dezvoltarea economiei sociale. Proiectul prevede crearea unei platforme de vânzări dedicate promovării produselor de economie socială și un centru de resurse pentru a sprijini activitatea întreprinderilor sociale.

Importanța economiei sociale este reflectată și prin implicarea României în inițiative europene, cum ar fi foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială, semnată recent de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Prin această implicare, se subliniază angajamentul țării de a dezvolta un sector nu doar profitabil, ci și inclusiv și sustenabil.

În cadrul Conferinței Europene de Economie Socială ”Entreprising for Tomorow!”, organizată în Iași, ministrul a pus în evidență diversitatea și inovația acestui sector. De la inițiative turistice conduse de persoane în fotoliu rulant, până la prăjitorii de cafea gestionate de persoane din medii vulnerabile, economia socială în România demonstrează un potențial semnificativ de dezvoltare socială și responsabilitate față de om și mediu.