Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat în cadrul Interviurilor Digi24.

ro că programul Rabla Plus, destinat stimulării achiziției de autovehicule electrice, va continua să fie susținut și consideră că acesta trebuie să fie o prioritate pentru orice guvern și ministru din România. Fechet a subliniat că obiectivul nu este ca România să devină ultima țară ce finanțează autoturisme poluante.

La întrebarea dacă reducerea voucherului Rabla Plus, printr-o ordonanță de urgență, ar putea descuraja achiziția de mașini electrică, ministrul a răspuns afirmativ, menționând că bugetul record de un miliard de lei alocat programului Rabla Plus demonstrează angajamentul față de promovarea mobilității sustenabile.

Mircea Fechet a arătat că este posibil ca o parte din fondurile alocate programului Rabla Clasic să fie transferate către Rabla Plus. Totodată, a reamintit angajamentul României de a scoate din uz 250.000 de autovehicule vechi de peste 15 ani și a evidențiat producția de autoturisme electrice la fabrica Ford din Craiova ca o oportunitate de a menține finanțările în țară.