Veşti bune pentru români. Programul Prima Casă 2020 a fost lansat oficial. Ministerul Finanțelor a transmis acordul de distribuire pentru suma de 1,98 miliarde lei, din plafonul total de 2 miliarde lei alocat pentru anul acesta.

Potrivit noului program Prima Casă, anul acesta sunt 14 bănci participante la program.Acestea sunt BRD Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank şi Intesa Sanpaolo Bank.

„La finalul anului 2019, Programul Prima Casă înregistra peste 260 de mii de garanţii şi promisiuni de garantare, acordate pentru achiziţionarea sau construcţia de locuinţe, pe întreg teritoriul României. Avem satisfacţia de a implementa un program guvernamental care a impactat pozitiv viaţa foarte multor români, fie că au fost beneficiari direcţi ai programului, vânzători, antreprenori sau profesionişti implicaţi în sectoarele economice conexe. Suntem pregătiţi pentru lansarea unei noi etape în derularea programului Prima Casă, cu fluxuri de lucru optimizate, adaptate nevoilor beneficiarilor şi partenerilor noştri, menţinând acelaşi angajament de a oferi celor care apelează la noi şansa de a-şi împlini visul, poate cel mai drag românilor, acela de a avea o casă”, a declarat Dumitru Nancu, director general al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Programul a fost iniţiat în anul 2009 şi de atunci a funcţionat în fiecare an. De la iniţiere şi până acum, prin acest program au fost acordate 279.179 de garanţii şi garantări de viitor, cu o valoare de peste 24,9 miliarde de lei.