Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru vineri, 27 octombrie 2023.

Conform ANM, vineri, 27 octombrie, românii se pot aștepta la o zi plăcută, cu condiții meteorologice variate în funcție de regiune.

Chiar dacă temperaturile vor rămâne peste medie pentru această perioadă a anului, acestea vor scădea ușor în comparație cu ziua anterioară, mai ales în jumătatea de nord a țării. Să vedem mai departe cum se prezintă prognoza meteo în diferite locații importante din România.

Vremea în București:

În Capitală, vremea va fi plăcută, cu cer parțial înnorat. Vântul va sufla cu o viteză moderată de 15 km/h, iar indicele UV va fi scăzut, de 2 din 11. Temperatura maximă se va situa la 25 de grade Celsius, oferind o zi blândă, în timp ce temperatura minimă va coborî până la 15 grade Celsius.

Vremea la Constanța:

Pe litoralul Mării Negre, cerul va fi, de asemenea, parțial înnorat. Vântul va sufla cu aceeași viteză de 15 km/h, iar indicele UV va fi de 2 din 11. Temperatura maximă se va asemăna cu cea din București, atingând 25 de grade Celsius, în timp ce cea minimă va fi de 18 grade Celsius. Temperatura apei mării va fi de 16 grade Celsius.

Vremea în Brașov:

În regiunea montană a Brașovului, cerul va fi înnorat, iar indicele UV va scădea la 1 din 11. Vântul va avea o direcție variabilă. Temperatura maximă va fi de 20 de grade Celsius, în timp ce cea minimă va coborî la 7 grade Celsius. Se anunță precipitații pe timpul nopții.

Prognoza meteo vineri, 27 octombrie 2023. Cum va fi vremea în România

Vremea în Focșani:

În Focșani, cerul va fi parțial înnorat, cu un indice UV de 1 din 11. Vântul va sufla cu o viteză mai crescută, de până la 30 km/h, oferind o adiere plăcută. Temperatura maximă se va stabiliza la 24 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va coborî la 13 grade Celsius.

Vremea în Oradea:

În vestul țării, la Oradea, cerul va fi predominant înnorat, cu precipitații pe tot parcursul zilei. Indicele UV va fi de 1 din 11, sugerând că radiațiile solare vor fi reduse. Temperatura maximă va fi de 18 grade Celsius, în timp ce cea minimă va ajunge la 9 grade Celsius. Vântul va sufla cu o viteză considerabilă, variind între 30 și 40 km/h.

Vremea în Iași:

În Iași, cerul va fi parțial înnorat, iar vremea va fi plăcută. Vântul va sufla cu 15 km/h, oferind un climat liniștit. Indicele UV va fi de 2 din 11, ceea ce înseamnă că radiațiile solare nu vor reprezenta o preocupare majoră. Temperatura maximă se va situa la 26 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va coborî la 13 grade Celsius.

Vremea în Craiova:

În Craiova, cerul va fi în mare parte acoperit de nori, dar vremea va rămâne plăcută. Indicele UV va fi de 2 din 11, iar vântul va sufla cu o viteză de 15 km/h. Temperaturile vor fi similare cu cele din Iași, cu o maximă de 26 de grade Celsius și o minimă de 13 grade Celsius.

Vremea în Cluj-Napoca:

În Cluj-Napoca, situația va fi diferită, cu un vânt care va aduce precipitații sub formă de aversă. Cerul va fi în mare parte înnorat, iar indicele UV va fi scăzut, de 1 din 11. Temperatura maximă se va opri la 19 grade Celsius, iar cea minimă va coborî la 6 grade Celsius.