Specialiștii meteorologi au emis prognoza meteo pentru ziua de 2 decembrie 2022. Iată cum va fi vremea astăzi la noi în țară. 

Prognoza meteo 2 decembrie 2022: Cum va fi vremea astăzi în România, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Conform sursei citate, ziua va fi mohorâtă, cu precipitații sub formă de ploaie. În anumite regiuni din țară va ninge slab. 

În regiunile extracarpatice vremea va fi în general închisă. În restul țării, temperaturile vor fi apropiate de mediile multianuale. În sud-estul țării, trecător, mai ales în prima parte a zilei, se vor înregistra precipitații mixte (burniță, ploaie, lapoviță și în anumite zone va ninge slab). La munte mai ales va ninge slab și va fi lapoviță. 

Prognoza meteo, vineri, 2 decembrie 2022

În zona Moldovei, izolat, se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, iar pe litoral și în sudul Banatului se va intensifica. 

Astăzi, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor fi cuprinse între -4 și 3 grade. În zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceață. 

Prognoza meteo, vineri, 2 decembrie 2022. Cum va fi vremea în România

Cum va fi vremea în București 

În Capitală, ziua va fi înnorată. În prima parte a zilei se vor înregistra precipitații slabe mixte, trecător lapoviță, ninsoare și ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. În ceea ce privește temperaturile, cele maxime vor fi de 3-4 grade, iar cele minime de 1-2 grade. Noaptea, mai ales, se va lăsa ceața. 

ANM a făcut prognosticuri și în ceea ce privește vremea în luna decembrie. Conform meteorologilor, valorile termice vor fi mai ridicate decât normalul perioadei. Excepție face nordul țării, acolo unde vor fi apropiate de normal. Nu vor lipsi nici precipitațiile mixte, însă în zonele joase din țară va ploua des.  

La munte vor predomina ninsorile, iar la altitudinile mai mari se va forma un strat consistent de zăpadă. În luna decembrie, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime între -4 și 7 grade. Dimineața, mai ales, va fi ceață.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.