Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru ziua de vineri, 17 martie 2023. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru ziua de vineri, 17 martie 2023. Se așteaptă o ușoară încălzire a vremii și ploi izolate, mai ales în zona de Sud-Est a țării.  

Conform ANM, vineri, 17 martie 2023, vremea va fi stabilă pentru această perioadă, chiar dacă valorile termometrelor vor crește ușor. Maximele se vor situa între 4 și 13 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între -7 și 5 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări în zonele de Sud și Sud-Est, unde se vor înregistra ploi ușoare în anumite locuri. 

Prognoza meteo vineri, 17 martie 2023

În București, cerul va fi parțial înnorat, iar maximele vor crește ușor, ajungând la valoarea de 11-12 grade Celsius. Minima în noaptea de vineri spre sâmbătă nu va fi mai mică de 2 grade Celsius. 

Prognoza meteo vineri, 17 martie 2023. Temperaturile încep să crească
Sursa: Antena 1

Val de aer cald peste România 

În următoarea perioadă, temperaturile vor crește foarte mult în România. Un val de aer cald din nordul Africii și dinspre Mediterana va ajunge în țară, aducând temperaturi neobișnuit de ridicate pentru data din calendar. 

Conform meteorologilor, temperaturile încep să crească de vineri, ajungând la 11-13 grade Celsius și atingând un maxim de 23 de grade Celsius duminică. Toată săptămâna următoare se așteaptă temperaturi diurne de peste 15 grade Celsius, cu valori în jur de 18-19 grade Celsius în mijlocul săptămânii. 

Însă, marți, 28 aprilie, temperaturile vor scădea brusc până la 8 grade Celsius, cu minime de -4 grade Celsius în anumite regiuni. Cu toate acestea, în ziua următoare, temperaturile vor crește din nou, ajungând la 15-16 grade Celsius.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.