Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 1 decembrie 2023.

Termometrele vor înregistra valori de aproximativ 8-10 grade peste mediile multianuale specifice începutului de decembrie în cea mai mare parte a țării. Această încălzire semnificativă va aduce un aer mai blând și confortabil pentru locuitorii din întreaga țară.

Prognoza meteo pentru noaptea de 1 decembrie 2023 indică faptul că cerul se va prezenta într-un aspect noros, iar precipitațiile sub formă de ploi se vor extinde într-o mare parte a țării.

Zonele afectate de astfel de condiții meteorologice sunt vestul, centrul și nordul țării, unde vor apărea și precipitații mixte la început. În zonele de munte, la început vor predomină precipitațiile mixte, iar apoi se vor transforma în ploi, fapt ce va duce la topirea stratului de zăpadă.

În regiunile Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei se vor acumula cantități de apă în jurul valorii de 20-25 l/mp, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp. Pe lângă ploi, va exista și pericolul apariției poleiului în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și în zonele montane.

Prognoza meteo vineri, 1 decembrie 2023

Prognoza indică că în restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse se va forma ceață. Vântul va sufla cu o intensitate redusă până la moderată, cu rafale mai puternice pe crestele montane unde viteza vântului poate depăși 80-100 km/h. De asemenea, vor exista și unele intensificări temporare în regiunile vestice, în general cu viteze de 55-60 km/h, precum și în zonele centrale și sud-estice ale țării.

Temperaturile minime pentru acea noapte vor fi semnificativ mai ridicate față de noaptea precedentă și vor oscila între -2 și 8 grade. Totuși, se vor înregistra valori mai ridicate în vest, ajungând până la 10-11 grade.

În București, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cu intensitate redusă până la moderată. Temperatura minimă în capitală va fi de aproximativ 0-1 grad.

meteo, vremea

Prognoza meteo pentru ziua de 1 decembrie 2023 arată că vremea se va încălzi în continuare față de zilele anterioare. Așadar, majoritatea regiunilor țării se vor bucura de temperaturi cu 8-10 grade mai ridicate față de media multianuală pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor avea o variație considerabilă, înregistrându-se de la 4 grade în extremitatea de nord a Moldovei până la 19-20 de grade în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 2 și 12 grade.

În timpul zilei, cerul va fi predominant noros, iar ploile vor continua în vest, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane. Pe timpul nopții, aria ploilor se va restrânge spre extremitatea de nord a țării. Cantitățile de apă acumulate în aceste regiuni vor fi în general de 20-25 l/mp, cu excepția Maramureșului, Munților Apuseni și nordului Carpaților Orientali, unde cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp. În plus, în masivele montane cu altitudini mai mari de 1800 m, se vor înregistra și precipitații mixte.

În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea se va forma ceață pe arii restrânse. Vântul va sufla cu intensitate redusă până la moderată, cu rafale mai puternice pe crestele montane, între 80-100 km/h, și temporar în regiunile vestice, în general cu viteze de 55-60 km/h. Există și posibilitatea ca în anumite zone centrale și sud-estice să apară intensificări ale vântului.

În București, vremea va deveni caldă pentru această dată, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla cu intensitate redusă până la moderată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, în timp ce temperatura minimă va fi cuprinsă între 2 și 5 grade.