Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo specială pentru București. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o prognoză specială pentru București. Potrivit specialiștilor, până joi seara temperaturile vor fi mai scăzute decât de obicei, cu maxime de 8-9 grade Celsius. 

Se așteaptă o răcire a vremii în intervalul miercuri ora 16:00 – joi ora 20:00, iar valorile termice diurne vor fi ușor sub mediile multianuale, atingând o maximă de 8-9 grade Celsius joi dimineață. Cerul va fi în general înnorat, iar în timpul zilei de joi se vor înregistra ploi temporare. Vântul va fi moderat. 

Cod galben de intensificări ale vântului 

ANM a mai emis o atenționare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până joi seara în cinci județe (Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare și Timiș), precum și o informare privind intensificări ale vântului și precipitații moderate cantitativ în majoritatea țării.  

Prognoză meteo specială pentru București. Vremea se va răci în Capitală

În zonele de câmpie din Crișana și Banat se așteaptă intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-60 km/h, pe fondul intrării în vigoare a Codului galben în intervalul 15 martie, ora 18:00 – 16 martie, ora 18:00. 

În aproape toată țara, se va instala o vreme rea în intervalul 15 martie, ora 16:00 – 16 martie, ora 20:00, cu precipitații care se vor extinde treptat dinspre vest și se vor transforma în ploi în majoritatea regiunilor, în timp ce în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se așteaptă și lapoviță sau ninsoare.  

La munte, se vor semnala ninsori și se va depune un nou strat de zăpadă, iar cantitățile de apă vor depăși local 10-15 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice și pe crestele montane, cu viteze în general de 45-55 km/h.