Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 30 septembrie 2023.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe în vestul și nordul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în Muntenia și Dobrogea, iar noaptea și în Moldova.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 3…4 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață. Presiunea atmosferică va fi ușor variabilă.

Cum va fi vremea în București

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, ușor mai ridicată decât în mod obișnuit, va fi de 12…15 grade. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 11…14 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei, apoi va deveni slab. Presiunea atmosferică va fi ușor variabilă.

Prognoza meteo sâmbătă, 30 septembrie 2023. Iată cum va fi vremea în România

Cum va fi vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru acest interval. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 27 de grade, iar cele minime între 15 și 18 grade.

Cum va fi vremea la munte

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe creste. Variațiile termice vor fi nesemnificative. Dimineața și noaptea, izolat pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață.