Prima zi de weekend din decembrie va fi destul de călduroasă, față de normalul perioadei. Iată ce transmit meteorologii.  

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă. Iată cum va fi vremea în România. Conform specialiștilor meteorologi, temperaturile de astăzi vor fi mai ridicate comparativ cu normalul perioadei, în majoritatea zonelor țării. Excepție fac zonele vestice și nord-vestice. 

Cum va fi vremea astăzi în România

Potrivit sursei citate, valorile termice vor fi în creștere în majoritatea zonelor țării, dar mai ales în vestul și nord-vestul României. În sud și estul României, vremea se va menține închisă. Pe alocuri își vor face apariția precipitați de scurtă durată, iar în anumite zone va apărea și ceața. Cerul o să fie variabil în restul țării, însă dimineața și noaptea va fi înnorat. 

La munte se vor înregistra precipitații mixte, adică ploaie, lapoviță și ninsoare slabă. Izolat vor fi și condiții de polei. În ceea ce privește puterea vântului, acesta va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, iar noaptea și la altitudini mari în Carpații Meridionali. 

Prognoza meteo, sâmbătă, 3 decembrie 2022. Cum va fi vremea în România

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade Celsius. Valorile minime se vor situa între -5 și 5 grade Celsius. 

Prognoza meteo în București 

În Capitală, pe 3 decembrie 2022, vremea va fi în continuare mohorâtă. Vor exista condiții de burniță, iar vântul va sufla de la slab până la moderat. Temperatura maximă se va încadra între 4 și 5 grade, iar cea minimă între 1 și 2 grade Celsius. Trecător se va semnala ceață. 

Meteorologii au făcut și pronosticuri în ceea ce privește temperaturile de Crăciun și de Revelion. Se pare că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, atât pe 25 decembrie, cât și pe 31. Doar în anumite zone ale țării, cum ar fi în nord, va ninge de sărbători.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.