Reclamă
Reclamă

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 17 iunie – 15 iulie. În următoarele patru săptămâni sunt anunțate temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Reclamă

Săptămâna 01.07.2024 – 08.07.2024
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a teritoriului.

În concluzie, în intervalul 17 iunie – 15 iulie, România va experimenta temperaturi mai ridicate decât cele normale, în special în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor varia, dar în prima săptămână a intervalului analizat există un risc ridicat de deficitar în zonele montane.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro