Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni în România, oferind detalii despre temperaturi și precipitații anticipate.

Săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023

Cu excepția zonelor montane, unde temperaturile vor fi apropiate de cele normale, se anticipă temperaturi medii ușor mai ridicate decât în mod obișnuit.

Cu toate acestea, nu scăpați de ploi, deoarece regimul pluviometric va fi excedentar în mare parte a țării, cu accent în nord-vestul extrem al teritoriului.

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Temperaturile medii ale aerului vor înregistra valori ușor peste normă în cea mai mare parte a țării, aducându-vă o senzație de primăvară timpurie.

Cu toate acestea, trebuie să fiți pregătiți pentru ploi abundente în regiunile intracarpatice și, în special, în nord-vestul extrem al țării. Restul țării va experimenta cantități apropiate de normă, dar nu uitați umbrela acasă!

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni! Când și unde vine iarna la noi în țară

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de normele specifice pentru acest interval, extinzându-se pe întreg teritoriul României.

Cu toate acestea, regimul pluviometric va înregistra deficite locale în regiunile sudice și sudvestice, aducând o pauză de ploi în aceste zone. În celelalte regiuni, ploile vor fi aproape de mediile normale, așa că nu uitați să vă luați umbrela în călătorii!

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, aducând o atmosferă liniștită și stabilă. Cu toate acestea, ploile vor persista în jumătatea nord-vestică a țării, aducând un strop de prospețime și umiditate în această zonă.