Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 25 septembrie- 23 octombrie. Iată cum va fi vremea în România:

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, iar ploile vor fi rare în majoritatea regiunilor din țară.

Săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei în toate regiunile, dar mai ales în cele de la marginea Carpaților. Cantitatea de precipitații va fi mai mică decât în mod normal în întreaga țară, dar mai ales în vest, nord, centru și sud.

Săptămâna 2 – 9 octombrie

Temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât de obicei în toate regiunile, dar mai ales în cele din sud-est. Cantitatea de precipitații va fi mai mică decât în mod normal în toate regiunile, dar mai ales în vest.

Săptămâna 9 – 16 octombrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal în întreaga țară. Cantitatea de precipitații va fi mai mică decât în mod normal în vest, sud-vest și în zona montană din sudul țării, în timp ce în restul țării se vor situa în jurul valorilor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 16 – 23 octombrie

Temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât de obicei în toate regiunile, dar mai ales în cele din sud și est. Cantitatea de precipitații va fi apropiată de valorile normale pentru această perioadă în întreaga țară.

Vremea marți, 25 septembrie 2023

Marți, 26 septembrie 2023, vremea va fi mai caldă decât de obicei pentru această perioadă a anului. În toată țara, se preconizează că vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil în regiunile sudice și sud-vestice, iar în restul țării va fi mai senin.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări temporare, în special în Dobrogea, Muntenia, sudul Olteniei și al Banatului.

Prognoza meteo marți, 15 august 2023. Cum va fi vremea de Sfânta Maria în România

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 30 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor varia între 7 și 17 grade Celsius. Pe litoral, minimele vor ajunge până la 19 grade Celsius, iar dimineața și noaptea se va forma ceață, în special în depresiunile intramontane.