Luna decembrie nu va fi una extrem de friguroasă, ca în alți ani, anunță meteorologii. Oamenii se împart pe categorii atunci când vine vorba de ninsoare. Unii iubesc atmosfera de iarnă și frigul de afară, în timp ce alții numără zilele până când vine primăvara. Un lucru este, însă, cert: toți se bucură atunci când de sărbători ninge.  

Se pare că acest lucru nu se va întâmpla anul acesta. Potrivit meteorologilor de la Accuaweather, în următoarea perioadă vor fi puține momentele când temperaturile vor scădea sub 0 grade. În prima parte a lunii decembrie, de exemplu, temperaturile vor fi de 6, respectiv 8 grade Celsius.  

Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion

În ultima săptămână din an este posibil să ningă, fiindcă atunci vor fi înregistrate temperaturi mai mici. Acestea vor fi cuprinse între -7 și 2 grade Celsius. Cu toate acestea, primii fulgi de zăpadă în România ar putea cădea pe data de 31 decembrie.  

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, în următoarea perioadă, în România, va fi mult mai cald decât în mod normal pentru această parte din an. În sud-estul țării, de exemplu, vor fi temperaturi de peste 15 grade Celsius. Frig va fi în partea de nord a României, mai ales în nordul Moldovei.  

Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion: Vom avea zăpadă de sărbători? pixabay

După data de 12 decembrie meteorologii se așteaptă ca vremea să revină la normalitatea perioadei. Până atunci, însă, susține Mateescu, România va rămâne sub incidența masei de aer mai rece în jumătatea de nord a țării. Mai cald va fi în jumătatea de sud și sud-est a României.  

Deficit de zăpadă la noi în țară

Potrivit Centrului European de Prognoze, în prima parte a iernii, la noi în țară sunt șanse foarte mici să ningă. În prognoza serviciului meteorologic al Marii Britanii, țara noastră este colorată cu portocaliu. Acest lucru înseamnă că vom avea un strat foarte mic, sau deloc, de zăpadă. Vestea nu este foarte bună, fiindcă, potrivit specialiștilor, va afecta agricultura.  

„Pentru culturile aflate în câmp ar fi preferabil ca toamna să înceapă să își intre în drepturi, adică să ne apropiem de iarnă cu temperaturi din ce in ce mai scăzute. Dacă se ating temperaturi negative – 10, -15, ar fi bine să avem un strat superficial de zăpadă”, spune Daniel Alexandru, șef laborator agrometeorologie, conform Antena 3.