Deși ne aflăm la final de ianuarie, vremea va continua să se încălzească, mai ales în regiunile intracarpatice. Valorile termice vor fi mai ridicate în această perioadă, în special în zonele intracarpatice.

Temperaturi ridicate pentru această perioadă

În centrul, nordul și vestul țării, cerul va fi mai mult noros și se anunță precipitații sub formă de ploaie. La munte va ninge pe alocuri. În restul teritoriului țării se vor semnala precipitații mixte pe spații restrânse, iar precipitațiile se vor transforma din mixte în ninsoare. La primele ore ale dimineții, vor fi condiții de polei.

La câmpie și deal, vântul va bate slab, însă în zonele înalte, în Carpații Meridionali și cei de Curbură, vântul va bate puternic, viscolind zăpada.

În Capitală, vremea va fi în continuare caldă. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, în timp ce minimele se încadrează între -6 și 1 grad. Dimineața vor fi condiții de ceață.

foto: pixabay

Vremea se va răci puțin de la jumătatea lunii februarie

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. În luna februarie, ninsorile vor fi în special la munte.

„De la jumătatea lunii februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât să consemnăm valori spre minus 14 – minus 15 grade Celsius în zonele depresionare. Vântul va sufla tare în zona montană cu rafale de 80-100 de km/h la altitudini mari, unde zăpada va fi viscolită, și, nu în ultimul rând, este posibil să consemnăm și precipitații sub formă de ninsoare, predominant în zonele intracarpatice.

Și în celelalte zone, mai ales în Banat, în nordul Moldovei, în Crișana, este posibil să consemnăm ninsori. Ne așteptăm să vedem și în partea de sud, sud-est a țării precipitații la început sub formă de ploaie. Însă, în funcție de evoluția datelor meteorologice, vom consemna informațiile la momentul respectiv.

Deocamdată, o perioadă mai rece, cu nopți geroase și dimineți geroase, în special în partea de vest, nord-vest, nord, nord-est a țării, precum și în zona centrală, acolo unde, nu numai în zonele depresionare la acest sfârșit de săptămână și începutul săptămânii viitoare este posibil să consemnăm valori sub -10 grade Celsius, ci cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord să avem ninsori”, a spus directorul ANM Elena Mateescu, la Antena 3.