Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 23 octombrie- 20 noiembrie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pe parcursul întregii perioade. Cu toate acestea, nu vor lipsi ploile, în special în jumătatea de vest a țării.

În prima săptămână a prognozei, de la 23 octombrie până la 30 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordice și local în cele centrale, în timp ce în sud-estul teritoriului se va înregistra un deficit de precipitații. În restul țării, cantitățile de precipitații vor fi în limite normale pentru această săptămână.

Săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

În săptămâna următoare, de la 30 octombrie până la 6 noiembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în special în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, cu accent pe cele vestice, nordice și centrale.

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023

În săptămâna următoare, de la 6 noiembrie până la 13 noiembrie, temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât cea normală pentru acest interval, în întreaga țară.

Prognoza meteo până la finalul lunii noiembrie: Vin ploile în România!

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în vestul, nordul, centrul și estul teritoriului, în timp ce în restul țării va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023

În ultima săptămână a prognozei, de la 13 noiembrie până la 20 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință de excedent în jumătatea de vest a teritoriului, în timp ce în restul țării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.