Începem un nou an în care se vor schimba multe lucruri. Prima lună din 2022 va aduce cu ea o vreme bună și temperaturi mai mari decât în mod obișnuit. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Dacă până acum nu a nins la tine în localitate, sunt puține șanse să se mai întâmple.

1. Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2022

Vremea în săptămâna 3 – 10 ianuarie

În această săptămână valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal, în toată țara. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, dar și deficitar în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 10 – 17 ianuarie

În săptămâna 10-17 ianuarie, temperatura medie a aerului va fi mult mai ridicată decât normalul acestei perioade, în majoritatea zonelor din țară. În regiunile intracarpatice cantitățile de precipitații vor fi deficitare, în special local și în cele estice și sud estice.

Vremea în săptămâna 17 – 24 ianuarie

Și în această perioadă temperaturile medii vor fi mai ridicate decât normalul pentru această perioadă, în întreaga țară. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 24 – 31 ianuarie

Conform prognozei meteo publicate de Administrația Națională de Meteorologie, media valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor avea o tendință deficitară în toată țara.

Vremea la munte în ianuarie 2022

Și la munte vremea se va încălzi în prima parte a anului 2022. Prima dată vor fi 2 grade, apoi, în perioada 7-9 ianuarie temperaturile vor scădea până spre -3, -3 grade. Minimele vor fi spre -2 grade între 2 și 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7, -6 grade, în perioada 7- 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul acestor prime zile.