Meteorologii au emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 8 februarie 2023.   

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 8 februarie 2023. Iată ce au transmis specialiștii meteo pentru această zi.  

Miercuri, 8 februarie, se va instala gerul în majoritatea zonelor din țară. Temperaturile vor atinge valori negative. În partea de sud-est a țării vor avea loc precipitații mixte, iar local va ninge. În unele zone ale țării, temperatura maximă va fi de 3 grade Celsius. Temperatura minimă din noaptea de miercuri spre joi va fi de –20 de grade, în special în zona Transilvaniei.  

În unele regiuni vântul va sufla cu putere, mai ales pe crestele munților, iar gerul se va simți în toată țara.  

Prognoza meteo miercuri, 8 februarie 2023. Gerul se instalează în toată țara

Prognoza meteo miercuri, 8 februarie 2023, în București

În Capitală, vremea va fi instabilă. Își vor face apariția precipitațiile sub formă de ninsoare, în averse. Vântul va sufla moderat, cu o putere de până la 15 km/h. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că se va depune un strat de zăpadă de 2 cm. Temperatura maximă în București va fi de 2 grade Celsius. Pe timpul nopții, șansele de ninsoare sunt reduse, însă va fi ger. Temperatura minimă din noaptea de miercuri spre joi va fi de –13 grade Celsius. 

Vremea se va încălzi de duminică, 12 februarie

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat că temperaturile vor crește începând de duminică, 12 februarie 2023. Valul de frig va fi intens doar săptămâna aceasta. Începând din a doua jumătate a lunii februarie, temperaturile vor crește.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.