Veste bună pentru românii care s-au săturat de caniculă. ANM tocmai a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 30 august, iar temperaturile se răcesc brusc. De asemenea, sunt anunțate ploi puternice în mai multe județe.

Prognoza meteo miercuri, 30 august 2023

De mai bine de o săptămână, canicula și disconfortul termic le dau mari bătăi de cap românilor. Mai multe zile la rând, întreaga țară a fost sub avertizări de temperaturi extreme, ce au urcat până la 39 de grade Celsius.

Ultimele zile din luna septembrie aduc însă un val de aer rece, care va face ca țara noastră să treacă la cealaltă extremă. Se răcește în mai multe județe, dar odată cu temperaturile mai mici vin și ploile.

Administrația de Metrologie anunță că miercuri, 30 august 2023, temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 31 de grade, iar cele minime se vor situa între 10…11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22…23 de grade pe litoral.

De asemenea, mai multe regiuni vor fi lovite de ploi puternice și vijelii. Cea mai afectată va fi jumătatea de est a țării, iar ulterior pe parcursul nopții în vest şi centru vremea va fi instabilă. Sunt așteptate furtuni cu fulgere și tunere, grindină și vânt puternic.

Până la ora 12:00 sunt în vigoare mai multe avertizări de vreme instabilă. în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, este în vigoare un Cod Galben de vreme instabilă.

De asemenea, în cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali, ANM a emis Cod Portocaliu de ploi torențiale și vijelii.

Prognoza meteo București

Temperaturile scad semnificativ în termometre în capitală. Pe parcursul nopții, sunt anunțate înnorări și chiar perioade de instabilitate atmosferică. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade, iar maxima va ajunge pe parcursul zilei de 30 de grade Celsius.

Pe parcursul zilei vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.