Meteorologii au emis prognoza meteo pentru data de 29 martie 2023. Iată cum va fi vremea în România.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 29 martie 2023. Potrivit meteorologilor, se anunță o răcire a vremii, cu temperaturi mult sub normalul perioadei.  

Potrivit prognozei meteo pentru 29 martie, se vor înregistra minime care pot ajunge până la -12 grade Celsius. Noaptea, cerul va fi parțial noros și se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane și pe arii restrânse, predominant sub formă de ninsoare în zonele mai joase de relief.  

Prognoza meteo miercuri, 29 martie 2023

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Moldova, local în Oltenia, Transilvania și Dobrogea, cu viteze între 45…60 km/h, dar și mai puternice la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, unde rafalele vor depăși 80…100 km/h, determinând viscol intens și scăderea vizibilității. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în estul Transilvaniei și 11 grade în sudul Olteniei și Munteniei, iar cele minime vor oscila între -9 și 1 grad Celsius, coborând în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul a -12 grade Celsius și fiind ușor mai ridicate în Banat și vestul Olteniei, cu valori de 2…3 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații slabe sub formă de ninsoare la munte și, trecător, în estul și sudul Transilvaniei și mixte în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, iar noaptea, pe arii restrânse, mai ales sub formă de ploaie în Banat și posibil în sudul Crișanei. 

Prognoza meteo miercuri, 29 martie 2023. Temperaturi minime de -12 grade Celsius
Social media

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1500 m, unde la rafală se vor înregistra viteze de 70…90 km/h și ninsoarea va fi viscolită, iar în prima parte a intervalului și în regiunile sudice, estice și în centrul țării, cu precădere în Moldova, rafalele urmând a fi de 55…60 km/h. În a doua parte a nopții, local se va produce brumă și îngheț la sol. 

Prognoza meteo în București

Și în București vremea se va răci. În timpul nopții, cerul va fi în cea mai mare parte acoperit de nori și se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va fi moderat, dar slab. Temperaturile minime vor fi semnificativ mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă și vor ajunge între -3 și 0 grade Celsius. Se preconizează apariția brumei spre sfârșitul intervalului. 

În timpul zilei, vremea va fi rece pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 9 grade Celsius, iar cele minime vor varia între -3 și -1 grade Celsius, fiind mai scăzute în zonele preorășenești, unde se poate ajunge chiar la -5 grade Celsius.  

Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când vor fi precipitații slabe mixte în anumite momente. Vântul va fi slab și moderat, dar poate să se intensifice temporar în prima parte a intervalului, cu viteze de aproximativ 40 km/h la rafală. În timpul nopții, se așteaptă apariția brumei. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.