Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de astăzi. Conform specialiștilor, vor fi temperaturi cu mult peste cele normale pentru ultima parte a lunii noiembrie.

Prognoza meteo, miercuri, 23 noiembrie 2022

Specialiștii meteo anunță că vremea va fi astăzi destul de caldă, iar valorile termice vor fi cu mult peste cele normale pentru această perioadă. Excepție face nordul Moldovei, acolo unde temperaturile se vor menține apropiate de cele specifice pentru ultima parte a lunii noiembrie.

Prognoza meteo, miercuri, 23 noiembrie 22: Cum va fi vremea Pexels

 

Așadar, conform ANM, cerul va fi înnorat, iar în regiunile vestice și sudice va ploua. La munte se vor înregistra precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, însă se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade Celsius în nordul Moldovei și 18 grade Celsius pe litoral. Cele minime vor fi cuprinse între 0 grade și 10 grade. În anumite zone din țară va fi ceață, în special noaptea, în zonele joase din sud, est și centru.

Cum va fi vremea în București

În București, vremea se va încălzi, față de ultimele zile. Vor fi înregistrate temperaturi anormale pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei va ploua slab. Temperatura maximă în Capitală va fi de 14-15 grade, iar cea minimă de 4-6 grade. În a doua parte a zilei, se va lăsa și ceață peste oraș. 

Chiar dacă temperaturile sunt destul de mari pentru ultima parte a lunii noiembrie, ANM a transmis că iarna se apropie cu pași repezi de țara noastră, însă nu în toate zonele. Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat că iarna se apropie mai mult de nordul Moldovei. Aici, temperaturile maxime nu vor depăși 1-2 grade. 

Mateescu a mai precizat că până în jurul datei de 19 decembrie meteorologii își vor da seama ce se va întâmpla în perioada sărbătorilor de iarnă. Specialiștii se așteaptă ca după data de 12 decembrie să se intre în normalitate în ceea ce privește temperaturile înregistrate.