Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 18 ianuarie 2023. În mare parte din țară vor fi înregistrate temperaturi de primăvară.   

Miercuri, 18 ianuarie 2023, temperaturile sunt în creștere, potrivit meteorologilor. Cu toate acestea, chiar dacă temperaturile vor fi mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, vremea nu va fi chiar frumoasă. Mai clar, sunt în vigoare mai multe avertizări meteo de viscol și precipitații abundente.  

Prognoza meteo miercuri, 18 ianuarie 2023

În București, dar și în alte orașe din sudul țării, sunt așteptate temperaturi de 20 de grade Celsius. Cu toate că valorile termice vor fi ridicate, meteorologii au emis două avertizări de viscol și preciptiații abundente.   

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Mai clar, începând de miercuri seară, intră în vigoare un Cod galben de intensificări susținute ale vântului și cantități importante de apă în zona montană.  

„La munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h.  În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte. Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp. Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate”, au precizat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Prognoza meteo miercuri, 18 ianuarie 2023. Orașele unde vor fi înregistrate temperaturi de 20 de grade

De asemenea, meteorologii au emis și un cod portocaliu de intensificări ale vântului și cantități însemnate de precipitații.  

Cod portocaliu de intensificări ale vântului și cantități însemnate de precipitații

„La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100…110 km/h), în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100…110 km/h) și precipitații mixte. Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30…50 l/mp și izolat de peste 60…70 l/mp. Vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri (18 ianuarie)”, au precizat meteorologii.  

În același timp, se află în vigoare și un cod roșu la altitudini de peste 1.800 m în Carpații Meridionali. Aici va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120-130 km/h. Vizibilitatea va fi redusă spre zero.