Meteorologii anunță temperaturi ridicate în toată țara. Valul de căldură se menține asupra României

Ziua de astăzi rămâne sub semnul temperaturilor extrem de ridicate. Termometrele vor arăta multe grade în majoritatea țării, iar valul de căldură va mai „chinui” România pentru câteva zile. Meteorologii anunță pentru astăzi o vreme călduroasă, cu mult soare, însă în unele zone își vor face apariția și precipitațiile.

Prognoza meteo, 5 iulie 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 5 iulie 2022. Potrivit ANM, ziua de astăzi o să fie marcată de caniculă în vest, nord-vest şi local în centru, sud şi est. De asemenea, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi de deal.

Astăzi, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi seara. Lăsarea serii aduce și averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii. Zonele afecte sunt cele montane şi pe arii mai restrânse în Oltenia, Transilvania şi Moldova. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi va cădea grindina.

În ceea ce privește valorile termice, temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 38 de grade. Valorile cele mai ridicate se vor găsi în Câmpia de Vest. Temperaturile minime ale zilei se vor încadra între 13 şi 23 de grade.

Prognoza meteo, marți, 5 iulie 2022. Cum va fi vremea astăzi în toată România
Pexels

Prognoza meteo pentru Capitală

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Capitală vremea rămâne una extrem de călduroasă, iar disconfortul termic o să fie unul ridicat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Pentru ziua de astăzi, cerul o să fie unul variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei. Lăsarea serii este posibil să aducă o instabilitate atmosferică, însă posibilitatea apariției precipitațiilor este redusă.

În ceea ce privește valorile termice, în Capitală temperatura maximă va urca până la 35…36 de grade, în timp ce temperatura minimă se va situa între 18…21 de grade.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.