Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 17 ianuarie 2023. Iată cum va fi vremea în România. 

Ziua de marți va fi una frumoasă în întreaga țară. Așa cum suntem obișnuiți, temperaturile vor fi mult mai mari decât ar fi normal pentru a doua jumătate a lunii ianuarie. În mod tradițional se spune că luna ianuarie este cea mai rece lună de peste an. Anul acesta s-a dovedit clar că lucrurile s-au schimbat în ceea ce privește temperaturile din țară. 

Prognoza meteo marți, 17 ianuarie 2023

Așadar, potrivit specialiștilor meteorologi, temperaturile maxime din timpul zilei de marți vor fi cuprinse între 7 și 17 °. Aceste temperaturi sunt mai degrabă potrivite pentru o zi de primăvară, nicidecum pentru o zi de iarnă. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor fi cuprinse între zero și 12 °C. 

În cursul zilei de marți, cerul va fi temporar Noros la nivelul întregii țări, iar în jumătatea vestică a teritoriului va mai continua să plouă. În rest, precipitațiile își vor face apariția izolat, iar în zonele montane vor fi înregistrate precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge se va depune un nou strat de zăpadă. 

Prognoza meteo marți, 17 ianuarie 2023. Temperaturi de primăvară, în a doua lună de iarnă

Precizăm că este în vigoare și un cod galben de vânt puternic în Carpații Meridionali și cei de curbură valabil până la ora 22:00. Precizăm că în partea de sud a României vor mai fi condiții de ceață. 

Cum va fi vremea în București 

Ziua de marți va fi una călduroasă în Capitală. Temperaturile maxime vor urca până la valori de 14 15 °C. Cerul va fi temporar noros, iar seara și noaptea mai poate ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă înregistrată în noaptea de marți spre miercuri va fi de 6, 8 °. Chiar dacă temperaturile se vor situa peste normalul perioadei, atmosfera va fi în continuare închisă, iar soarele nu își va face apariția pe cer.