Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru data de 5 decembrie 2022. Iată cum va fi vremea înainte cu o zi de Sfântul Nicolae. 

Prognoza meteo: Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat cum va fi vremea astăzi, 5 decembrie 2022. Și astăzi temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru perioada din an în care ne aflăm. 

Meteorologii au anunțat că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale, în mod obișnuit, pentru această zi din an. Excepție face nord-estul României, acolo unde vremea este destul de rece. În sud și est cerul va fi înnorat, iar local va ploua slab. În unele locuri va fi burniță, iar în celelalte regiuni din țară cerul va fi temporar noros și va ploua pe arii restrânse.  

Prognoza meteo, luni, 5 decembrie 2022. Cum va fi vremea în țară

În Moldova, zona unde iarna începe să își facă simțită prezența, astăzi se vor semnala precipitații mixte: ploaie, lapoviță și ninsoare. La munte va ninge local și vor fi și condiții de polei. 

Vântul va sufla de la slab până la moderat, cu intensificări în zona montană și pe spații mici în rest. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei și 11 grade în Banat și Crișana. Temperaturile minime se vor încadra între -3 grade și 6 grade. Dimineața și seara, pe arii restrânse, va fi ceață. 

Prognoza meteo București 

În Capitală, vremea va fi în continuare mohorâtă. Cerul va fi noros iar temporar va ploua slab. Vântul va sufla de la slab până la moderat. În ceea ce privește temperaturile, cea maximă va fi de 4-5 grade, apropiată de cea normală pentru această perioadă din an. Cât despre temperatura minimă, aceasta va fi cuprinsă între 2-4 grade, mai ridicată decât normal. Spre seară, vor fi condiții de ceață. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.