Meteorologii au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 28 noiembrie 2022. Vezi cum va fi vremea în prima zi din ultima săptămână de toamnă. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ultima săptămână din toamna anului 2022. Luni, 28 noiembrie 2022, potrivit specialiștilor meteorologi, vremea se va răci în toată țara. Spre deosebire de zilele precedente, astăzi temperaturile vor fi mai scăzute. 

Luni, 28 noiembrie 2022, vremea va fi predominant închisă, în special în regiunile extracarpatice, acolo unde se vor semnala precipitații sub formă de ploaie. Acestea se vor înregistra pe arii restrânse, însă noaptea se vor extinde și vor cuprinde Dobrogea, Muntenia și sudul Moldovei. 

Prognoza meteo 28 noiembrie 2022

În vestul, centrul și nord-vestul țării se va lăsa ceață, în special în zonele joase de relief. La deal, cerul va deveni variabil. Izolat, și-ar putea face apariția precipitații slabe mixte, cum ar fi burniță, fulguieli sau chiar lapoviță.  

La multe va ninge slab, pe alocuri, în special la începutul zilei. Sunt șanse mari să apară poleiul. Vântul va sufla slab și moderat, însă se va intensifica în sudul Banatului, în Bărăgan și în Dobrogea. Astăzi, temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade.
Prognoza meteo, luni, 28 noiembrie 2022. Cum va fi vremea în România

În Capitală, vremea va fi mohorâtă pe tot parcursul zilei. Spre seară și noaptea va ploua slab. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade, iar cea minimă de 3-4 grade.  

Meteorologii au emis, de asemenea, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Se pare că în perioada sărbătorilor de Crăciun, temperaturile vor fi apropiate de cele normale perioadei, în majoritatea țării. 

Astfel, în săptămâna 28 noiembrie- 5 decembrie, temperaturile vor fi mai coborâte decât normalul perioadei. În regiunile estice, sud-estice și la munte s-ar putea să apară valori negative.

Potrivit șefei Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, temperaturile vor ajunge la normalul perioadei la sfârșitul anului 2022.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.