Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 25 septembrie 2023. Potrivit meteorologilor, vremea va fi frumoasă.

Vremea în ultima decadă a lunii septembrie va fi în general frumoasă și caldă în toată țara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 31 de grade. În Capitală, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o temperatură maximă în jurul valorii de 30 de grade.

Cer variabil și înnorări la începutul intervalului

Cerul va fi variabil în această perioadă, cu înnorări la începutul intervalului în sud-vestul teritoriului și la munte. Izolat pot fi înregistrate ploi de scurtă durată.

Vânt slab și moderat, rafale puternice în zonele montane

Vântul va sufla slab și moderat, însă va exista o intensificare în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze în general de 40…50 km/h. La munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se vor înregistra rafale de 60…70 km/h. Dimineața și noaptea, în unele zone se poate forma ceață, în special în depresiuni.

Vremea, meteo, prognoza meteo

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 9 și 18 grade. În depresiunile Carpaților Orientali, temperaturile minime pot scădea până la 4 grade, în timp ce pe litoral vor fi mai ridicate, ajungând până la 20 de grade.

Vremea în București

În București, vremea va fi caldă pentru această perioadă, deși valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări în a doua parte a zilei, când vitezele vor atinge în general 40…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.