Specialiștii meteorologi au anunțat cum va fi vremea luni, 16 ianuarie 2023. Temperaturile cresc, treptat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 16 ianuarie 2023. Conform specialiștilor, vremea se va încălzi treptat. Iată ce temperaturi se vor înregistra în România. 

În continuare, temperaturile se vor situa peste cele normale pentru perioada în care ne aflăm. Așadar, luni, 16 ianuarie 2023, valorile termice maxime se vor situa între 2 și 11 °C, în timp ce valorile minime se vor încadra între -2 și 7 °.  

Prognoza meteo 16 ianuarie 2023

Cerul va fi înnorat pe parcursul întregii zile, iar în zona de vest va ploua local și vor fi posibile și descărcări electrice. La munte se vor înregistra precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. Cantitățile de precipitații vor fi pe alocuri însemnate. 

Vântul va sufla slab și moderat, intensificându-se la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Dimineața, în regiunile extracarpatice, pe alocuri se va lăsa ceața. 

Prognoza meteo în București 

În București vremea va continua să fie mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi înnorat, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa între 7 și 8 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă din noaptea de luni spre marți va fi de 1-2 grade. Dimineața și seara se va lăsa ceața, ceea ce înseamnă că vizibilitatea va fi redusă. 

Prognoza meteo luni, 16 decembrie 2023. Temperaturile vor crește în întreaga țară

Vremea se încălzește în toată țara 

Meteorologii au mai anunțat că vremea se va încălzi în toată țara, iar luna ianuarie nu va mai fi cea mai rece din an, așa cum eram obișnuiți în mod tradițional. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat că temperaturile de săptămâna viitoare vor fi mai degrabă de primăvară, nu de iarnă. În sud-estul țării s-ar putea atinge chiar și 20 de grade. Aceste temperaturi vor avea loc din cauza unui val de aer cald care va ajunge în țara noastră. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.