Săptămâna începe cu vești bune pentru români. AMN a anunțat prognoza pentru ziua de luni, 13 noiembrie, iar temperaturile sunt așteptate să crească din nou. 

Prognoza meteo luni, 13 noiembrie. După ninsori, vremea se încălzește iar

Deși temperaturile vor crește față de ultimele zile, cerul va fi predominant înnorat în mai multe regiuni ale țării. Este vorba de vest, nord-vest şi în extremitatea de sud-est a ţării, unde sunt așteptate și precipitații. Va ploua local pentru scurte perioade de timp, iar vântul va sufla slab spre moderat.

Pe parcursul nopții, sunt așteptate ploi mai puternice, în special în Maramureş, Crișana, Transilvania,Banat, dar şi în jumătatea de nord a Moldovei.

ANM a transmis că temperaturile maxime în această zi vor fi cuprinse între 8 şi 15 grade, iar cele minime între -1 şi 9 grade.

De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să conducă cu prudență. La orele dimineții, din cauza schimbărilor de temperatură, este așteptat să apară și ceață, care va reduce semnificativ vizibilitatea.

Dacă în majoritatea regiunilor va fi mai cald și vor fi ploi reduse cantitativ, pe crestele montane vremea se menține rece, cu fenomene de iarnă. Astfel că este așteptat ca la altitudini mai mari de 1400 m, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali să ningă din nou ca-n povești pe parcursul nopții.

Mai mult, tot în aceste regiuni, sunt așteptate rafale de 60…80 km/h.

În continuare, șoferii care locuiesc în zone de munte sau vor călători în aceste regiuni sunt sfătuiți să-și echipeze corespunzător mașinile pentru iarnă. În Bihor și Harghita, mai multe drumuri au fost închise din cauza zăpezii.

Cum va fi vremea în București luni, 13 noiembrie 2023

Și în București, vremea se păstrează relativ caldă pentru perioada calendaristică pe care o traversăm.

Dacă sfârșitul de săptămână a adus vânt puternic și ploi de scurtă durată, ziua de luni va aduce câteva raze de soare pe parcursul zilei. Meteorologii au transmis că la orele dimineții și ale serii, va fi mai înnorat.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.