Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 7 decembrie 2023. Iată cum va fi vremea în România.

Instabilitatea atmosferică va caracteriza ziua de joi, iar având în vedere această situație, se așteaptă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în toate zonele țării. Regiunile din partea de nord, vest și cele înalte vor fi cele mai afectate, fiind prognozat că vântul va sufla puternic în aceste zone. De asemenea, se estimează că se va forma un strat consistent de zăpadă în anumite regiuni.

Temperaturile vor varia în această zi, cele maxime încadrându-se între 1 și 7 grade Celsius, iar cele minime între -4 și 2 grade Celsius în majoritatea regiunilor. Această variație de temperatură încurajează precipitațiile sub formă de zăpadă.

Vremea în București

În Capitală, vremea va fi caracterizată de nori și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea o viteză de până la 25 km/h, iar indicele UV va fi scăzut, de 1 din 11. Temperatura maximă va fi de 2 grade Celsius, iar cea minimă de -1 grade Celsius. În timpul nopții, ploaia se va transforma în ninsoare, iar stratul de zăpadă se va așterne cu o grosime de aproximativ 3 cm.

Vremea în Constanța

Cerul la Constanța va fi predominant înnorat și va ploua în această zi, iar vântul va sufla cu o viteză de 25 km/h. Indicele UV va fi de 1 din 11, iar temperaturile se vor încadra între 7 grade Celsius ca maximă și 2 grade Celsius ca minimă. În timpul nopții, se prevăd șanse ridicate de lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo joi, 7 decembrie 2023. Zonele în care va ninge

Vremea în Brașov

În Brașov, la munte, cerul va fi în mare parte acoperit de nori, iar indicele UV va fi de 1 din 11. Vântul va sufla variabil, iar temperaturile se vor situa între 3 grade Celsius ca maximă și -2 grade Celsius ca minimă. În timpul zilei, se estimează că va ninge și se va forma un strat de zăpadă, iar în timpul nopții se vor înregistra continuări ale ninsorii.

Vremea în Focșani

La Focșani, cerul va fi în mare parte acoperit de nori, iar va va ninge pe tot parcursul zilei și pe timpul nopții. Indicele UV va fi de 0 din 11, iar vântul va sufla cu o viteză de 15 km/h. Temperatura maximă se va situa la 2 grade Celsius, iar temperatura minimă va coborî la -1 grad Celsius.

Vremea în Oradea

În Oradea, cerul va fi predominant înnorat, iar temperatura maximă va fi de 3 grade Celsius. Indicele UV va fi de 1 din 11, iar vântul va sufla variabil. Pe timpul nopții, se estimează că va ninge în această regiune.

Vremea în Iași

La Iași, cerul va fi mai mult înnorat, iar vremea va fi răcoroasă. Vântul va sufla cu o viteză de până la 15 km/h, iar indicele UV va fi de 1 din 11. Temperatura maximă va fi de 0 grade Celsius, iar cea minimă de -2 grade Celsius. Se estimează că în timpul nopții ar putea să ningă.

Vremea în Craiova

La Craiova, cerul va fi în mare parte acoperit de nori, iar vremea va fi răcoroasă. Indicele UV va fi de 1 din 11, iar vântul va sufla cu o viteză de 15 km/h. Temperatura maximă va fi de 4 grade Celsius, iar temperatura minimă se va înregistra la 0 grade Celsius. Pe durata zilei, se prognozează precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar noaptea va continua să ningă.

Vremea în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, vremea se anunță rece și cerul va fi în mare parte acoperit de nori. Experții de la ANM prognozează că există șanse ridicate de precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla variabil. Indicele UV va fi scăzut, de 0 din 11, iar temperaturile vor oscila între 2 grade Celsius ca maximă și 0 grade Celsius ca minimă.