Toamna continuă să fie neobișnuit de caldă pentru majoritatea teritoriilor din România. ANM a anunțat că pentru joi, 5 octombrie, au loc și schimbări: vin ploile în mai multe regiuni și vor fi însoțite de tunete și fulgere.

Prognoza meteo joi, 5 octombrie 2023

Luna octombrie continuă să aducă temperaturi neobișnuit de calde pentru perioada calendaristică pe care o traversăm. Administrația de Meteorologie a emis prognoza pentru ziua de joi, 5 octombrie.

Continuă să fie cald, în special în regiunile sudice ale țării. Totuși, temperaturile încep să scadă treptat și apar și ploile în mai multe regiuni.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 2…3 grade în depresiuni. La malul mării, vremea începe să se răcorească, astfel că media zilei va fi 16 grade pe litoral.

Vremea se schimbă în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. Aici, cerul va fi predominant înnorat, iar pe parcursul zilei este așteptat să apară și scurte perioade de instabilitate atmosferică.

Vântul va sufla slab şi moderat în majoritatea României, însă în zonele montane va avea uşoare intensificări, mai ales în zona Carpaţilor de Curbură. Aici, este așteptat ca rafalele să ajungă la 55…60 km/h).

Șoferii trebuie să aibă mai multă atenție dacă se vor aventura pe șoșele la orele dimineții, dar și seara. Meteorologii au anunțat că izolat va fi ceaţă.

Ce temperaturi se vor înregistra în marile orașe ale țării

Timișoara: 27 grade Celsius.

Oradea: 27 grade Celsius.

Baia Mare: 25 grade Celsius.

Cluj Napoca: 25 grade Celsius.

Sibiu: 25 grade Celsius.

Alba Iulia: 26 grade Celsius.

Craiova: 28 grade Celsius.

Târgu Jiu: 27 grade Celsius.

Suceava: 27 grade Celsius.

Bacău: 28 grade Celsius.

Botoșani: 27 grade Celsius.

Miercurea Ciuc: 23 grade Celsius.

Brașov: 24 grade Celsius.

Ploiești: 29 grade Celsius.

Buzău: 28 grade Celsius.

Târgoviște: 28 grade Celsius.

București: 29 grade Celsius.

Iași: 27 grade Celsius.

Galați: 28 grade Celsius.

Brăila: 30 grade Celsius.

Constanța: 25 grade Celsius.

Tulcea: 27 grade Celsius.