Administrația de Meteorologie tocmai a emis prognoza pentru ziua de joi, 31 august 2023. Iar veștile nu sunt deloc bune: de la caniculă, România trece la vreme rece, cu ploi torențiale și rafale puternice.

Prognoza meteo joi, 31 august 2023

Românii vor experimenta în ultima zi de vară și implicit a lunii august temperaturi scăzute. Valul de căldură se mai domolește și este înlocuit de unul de aer rece, care va aduce și fenomene specifice instabilității atmosferice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 34 de grade Celsius, iar cele minime între 11 și 23 de grade Celsius. Cel mai rece va fi în regiunile montante și de deal.

De asemenea, sunt așteptate local și ploi cu intensificări ale vântului. Iar izolat fenomenele ar putea fi extreme: vijelii, rafale puternice și grindină. În majoritatea regiunilor însă se vor înregistra perioade scurte de instabilitate atmosferică, iar temperaturile din termometre vor scădea doar cu câteva grade.

Singurele regiuni în care vremea se va păstra normală pentru perioada calendaristică pe care o traversăm sunt sud-vestul țării. Aici, nu sunt așteptate nici precipitații și nici intensificări ale vântului.

Prognoza meteo pentru București

Și în București, care până acum a fost lovit de un val puternic de caniculă, vremea se schimbă. În cea mai mare parte a zilei, cerul se va păstra senin. La orele serii însă, sunt anunțate înnorări temporare, care ar putea aduce și vânt mai puternic decât în mod normal.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 20 de grade Celsius, pe timpul nopți. Nu sunt excluse însă nici precipitațiile, care ar putea apărea sub forma unei ruperi de nori de scurtă durată.

Prognoza meteo pentru litoralul românesc

Ultimele zile de vară înseamnă și ultima șansă pentru români să se bucure de mare. Însă ziua de 31 august nu aduce vești prea bune. Cerul va fi predominant înnorat, iar pe parcursul zilei vor fi mai multe episoade de ploaie. Temperatura maximă va fi de 30 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 21 de grade Celsius. Apa mării va avea 24 de grade.