Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru ziua de joi, 30 martie 2023. Potrivit meteorologilor, vremea va fi rece în majoritatea regiunilor din țară și este posibil să ningă. La munte, se așteaptă să se depună un nou strat de zăpadă. 

Conform ANM, vremea va continua să se răcească, iar temperaturile vor fi mult sub normalul acestei perioade. Temperaturile maxime vor oscila între -1 grad în estul Transilvaniei și 11 grade în sudul Olteniei și Munteniei, în timp ce cele minime vor fi cuprinse între -9 și 1 grad, coborând mai mult în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul a -12 grade. 

Prognoza meteo joi, 30 martie 2023

În Banat și vestul Olteniei se vor înregistra temperaturi ușor mai ridicate, de 2-3 grade. Cerul va fi temporar noros, iar precipitațiile vor fi slabe și trecătoare, sub formă de ninsoare la munte și local în estul și sudul Transilvaniei, mixte în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. În timpul nopții, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în Banat și posibil în sudul Crișenei. 

Prognoza meteo joi, 30 martie 2023. Continuă ninsorile în România

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1500 m, unde la rafală se vor depăși viteze de 70-90 km/h și ninsoarea va fi viscolită. 

În București, cerul va fi însorit și vremea se va încălzi ușor. Vântul va sufla cu 15 km/h, temperatura maximă fiind de 13 grade Celsius, iar cea minimă de 2 grade Celsius.