ANM anunță că vremea se va menține și azi, 24 noiembrie 2023, mohorâtă.  

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza zilei pentru data de 24 noiembrie 2023. Iată cum va fi vremea în țară. 

Conform specialiștilor meteo, vremea se va menține înnorată și astăzi. Totuși, comparativ cu zilele precedente, vor fi temperaturi mai calde față de normalul perioadei, în majoritatea regiunilor din țară. 

Prognoza meteo, joi, 24 noiembrie 2022

Meteorologii anunță că deși ploile nu vor mai fi atât de dese, vremea va fi în continuare rece. În anumite zone din țară, cerul va fi înnorat și va ploua, iar în alte regiuni va ieși soarele după orele după-amiezii. 

De asemenea, ANM anunță că temperaturile vor fi în scădere, față de ziua de ieri. Așadar, la orele prânzului, maximele se vor încadra între 4 și 15 grade. Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în zona litoralului. În noaptea de joi spre vineri, minimele se vor încadra între 1 și 5 grade. Zona Moldovei este singura în care se pot înregistra și minime negative. 

Prognoza meteo, joi, 24 noiembrie 2022. Cum va fi vremea în România
Sursa: Social media

Precipitațiile vor fi prezente în special în zonele montane, la altitudini înalte. În restul României vremea va fi închisă, cerul va fi înnorat și izolat pot apărea ploi de scurtă durată. 

Cum va fi vremea în București

În București, vremea va fi mai frumoasă față de ziua de ieri. Dacă miercuri a plouat mai toată ziua, astăzi va fi cer noros, însă în anumite intervale orare va ieși soarele. Pe de altă parte, temperaturile din timpul zilei, dar și cele din timpul nopții, vor fi în scădere. Așadar, maximele nu vor depăși 9 grade, iar minimele vor coborî până la 2 grade. Când se va lăsa seara, se vor strânge din nou norii, însă nu va ploua. 

În acest moment este cod roșu de vreme rea în Serbia și Croația. Vremea rea se îndreaptă spre țara noastră. Deja se resimte Codul Roșu. 

„Sistemele frontale asociate acestui nucleu ciclonic se deplasează treptat către zona țării noastre, astfel încât va determina, într-o primă fază, intensificări ale vântului. Deja se resimt la momentul acesta în sudul Banatului și în zona montană aferentă”, a explicat Alina Șerban, meteorolog ANM, pentru Antena 3.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.